Swea Färg

Beställning mejlas till info@sweahantverk.se

Ler & Kritfärg

Vit, matt, fyllig färg. Kan tonas med Mooseknart, Ler & Kritpulver och Kulörkräm. Luktar knappt. Kan spädas med vatten. Fäster på det mesta. Torkar fort. Bör ytbehandlas. Utan lösningsmedel. VOC under 0,5g/l.
500 ml – 200:-


Mooseknart

Handrullade pigmentknartar i 14 kulörer. Riv eller skär, blötlägg till pasta och blanda med färg eller medium till fina, mjuka kulörer.
Ca 10 gram. 20:-/styck


Extravit

Flytande titandioxidpigment. för vitare och mer täckande färg. Utan bindemedel.
40 ml – 50:-


Ler & Kritpulver

Till att göra egen färg (t.ex. akrylfärg eller milkpaint), färgsätta målarmedium, ge kulör åt färdig färg och/eller skapa fylligare färg. Blötlägg till pasta innan användning och tillsätt bindemedel. Använd Extravit och blanda i för en vitare och mer täckande färg.
150 gram – 50:-
25 gram – 20::-


Moosepaint

Pulver som blandas till färg, nästan som milkpaint, fast vegetabilisk och med grövre struktur. Passar främst till sugande ytor som trärena möbler och ting, men kan ev. funka även på tidigare målade ytor som är tvättade och slipade. Ytbehandling krävs. Fri från lösningsmedel, titandioxid och VOC. Finns i naturvit och 14 kulörer. Använd naturvit som bas och blanda med någon av de andra för att skapa mjuka kulörer i olika nyanser. Komplettera med Extravit om en vitare, mer täckande färg önskas.
150 gram – 100:-
25 gram – 25:-


Kulörkräm

Pasta av lera och pigment. Gul-Röd-Violett-Blå-Grön.
40 ml – 50:-